Casa la cheie - etape pentru construcție

  • 13/06/2021
Casa la cheie - etape pentru construcție

Cu toții visăm la ideea de cămin, însă pentru construcția unei case la cheie ai nevoie de timp, multă energie, dar mai ales de resurse care să te ajute să îți duci mai departe visul.

Construcția unei case la cheie înseamnă parcurgerea unor etape, dar mai înainte de toate, identificarea locului unde urmează să ridici ceea ce mai târziu va însemna casa ta, locul tău drag din fiecare zi.

Atunci când te gândești la construcția unei case la cheie, cu siguranță te gândești și la costuri mari, dar și la realizarea unor documentații stufoase, astfel că adesea aproape că renunți. Cu toate acestea, nu există satisfacție mai mare decât aceea să îți vezi căminul clădindu-se cărămidă cu cărămidă, iar la final să poți spune că tot ceea ce se observă este munca și perseverența ta.

Construcția unei case nu este o joacă, însă dacă vei apela la o echipă de specialiști cu siguranță lucrurile nu vor părea atât de complicate.

Dar să o luăm cu începutul

Prima etapă - alegerea terenului de construcție

Aceasta este prima etapă pentru construcția unei locuințe. Nu ai cum să te gândești la proiecte sau autorizații de construire dacă nu ai terenul pe care urmează să se clădească casa ta. Apelând la 9casa.ro poți găsi cele mai bune oferte pentru achiziția unor terenuri, în zone situate foarte aproape de mijloacele de transport în comun. Pentru alegerea terenului trebuie să ții cont de suprafață, dar mai ales de zona unde urmează să construiești. Atunci când dorești să lași deoparte aglomerația urbană, te poți retrage într-o zona limitrofă. Vei găsi, de exemplu, pe 9casa.ro terenuri Berceni, o zonă situată foarte aproape de capitală, dar mai ales la un preț avantajos.

A doua etapă - alegerea unui proiect de casă

Proiectul casei tale este foarte important. De aceea, trebuie să aloci timp și energie pentru a găsi acea soluție de compartimentare perfectă pentru tine și familia ta. Poți găsi proiecte de casă pe diferite platforme online sau poți apela la un arhitect care va reuși să transforme visul tău în realitate. Pe lângă schițele construcției așa cum vei vedea la un proiect de casă, vor intra și detalii tehnice cu privire la modul de realizare a construcției, pornind de la fundația casei și până la acoperiș. Un arhitect îți va garanta o construcție solidă, temeinic realizată și care să reziste în timp fără probleme.

A treia etapă - calculul costurilor

Costurile sunt cât se poate de importante atunci când vine vorba despre construcția unei case la cheie. De aceea este bine să faci un plan care să cuprindă atât forța de muncă la care vei apela pentru construcția locuinței tale, cât și necesarul de materiale pentru construcție. Ținând cont de faptul că această locuință este cea în care vei trăi nu trebuie să faci rabat de la calitate și să aloci sume de bani ori de câte ori este cazul. Nu sări peste etape și nici nu tăia din bugete considerând că faci economie.

Etapa a patra - alegerea echipei de constructori

Nu ai cum să realizezi o locuință fără o echipă de constructori. Este bine să alegi o echipă calificată și nu una nespecializată. Cu siguranță aceasta din urmă te va costa mai puțin, însă modul de execuție a lucrării s-ar putea să însemne un mare dezavantaj ulterior.

La alegerea unei echipe constructori este bine să încerci să soliciți un grafic de execuție, dar și penalități atunci când apare o întârziere de execuție ce nu îți aparține

Etapa a cincea - solicitarea autorizații de construire

Autorizația de construire este necesară și obligatorie pentru construcția locuinței tale. Nu ai cum să treci la treabă fără a nu exista un astfel de document acord venit din partea autorităților locale. Pentru emiterea autorizației de construire vei avea nevoie de proiectul de casă, de autorizație de mediu, autorizație energie electrică, ba chiar și de aviz de la o firmă de salubritate. Toate acestea vor sta la baza dosarului depus la serviciul urbanism ce aparține primăriei de pe raza căreia se afla arondat terenul.

Etapa a șasea - cumpărarea materialelor

În funcție de proiectul de casă realizat de arhitect și având la bază recomandările echipei de constructori trebuie să pornești spre achiziția materialelor de construcție. Vorbim aici despre cărămidă sau BCA, ciment, fier beton, adezivi, tablă, cherestea, OSB, produse pentru finisaje, dar și multe altele.

Etapa a șaptea - execuția lucrărilor

În această etapă tot ceea ce ai plănuit până acum va intra în procesul de execuție a lucrărilor. De aceea, este bine să monitorizezi tu ceea ce se efectuează, așa încât să te asiguri că se construiește bine și la timp.

Etapa a opta - recepția lucrărilor

La finalul construcției ai nevoie de eliberarea unui proces verbal de recepție a lucrărilor, emise de autoritatea ce a eliberat autorizația de construire.

Etapa a noua - designul interior

Aceasta este cea mai frumoasă etapă atunci când ne gândim la construcția unei case la cheie. Încă de la început ne imaginăm ca fiind acea casă din reviste, însă până aici trebuie să parcurgem mult mai mulți pași. Pentru a fi eficient și pentru a beneficia de o amenajare exact după gustul tău este bine să apelezi la sfaturile unui designer de interior.

Așadar, construcția unei case la cheie poate fi un proces lung, dar mai mult ca sigur este cel mai frumos.

Dacă ai nevoie de achiziția unui teren pentru construcția casei tale, te invităm să apelezi la noi aici:https://www.9casa.ro/contact.html

Ai nevoie de ajutor? Ne puteti contacta pe