Apartament nou versus apartament vechi - avantaje si dezavantaje
Vrei să cumperi o locuință și nu știi care este soluția ideală pentru tine? Să te orientezi spre un apartament nou sau spre unul vechi? Care sunt avantajele și mai ales care sunt dezavantajele fiecăruia? Despre acest lucru vom discuta în cele ce urmează.
Achiziția unei locuințe nu este o decizie ușoară, având un cost mare, dar mai ales aceasta aparține acelor scopuri principale ale vieții. De aceea, este bine să acorzi multă atenție atunci când cumperi o locuință, fie un apartament nou, fie unul vechi. Pe 9casa.ro găsești oferte convenabile atât pentru imobile situate în blocuri vechi, cât și pentru imobile situate în ansambluri rezidențiale noi.
Cu toții ne aflăm în febra căutărilor atunci când considerăm că a venit momentul cumpărării unei locuințe, însă este interesant de aflat cine va câștiga așa zisul duel - apartamentul vechi sau un apartament nou, potrivit celor de mai jos.
Iată mai jos câteva elemente de care să ții cont:
Avantaje apartament nou
Suprafețe mari și compartimentare modernă
Cel mai mare avantaj al unui apartament nou constă în găsirea unor modalități de compartimentare moderne, ținând cont și de faptul că acesta beneficiază de o suprafață mare. În plus, în cazul în care îți place poziționarea apartamentului, suprafața, finisajele, însă dorești un alt tip de compartimentare poate că ar fi bine să iei în calcul în acest prim avantaj faptul că apartamentele nou construite pot permite efectuarea unor modificări de compartimentare. Cu excepția pereților de rezistență, un apartament nou poate fi recompartimentat așa după cum își dorește noul proprietar.
Spațiile unui apartament nou sunt generoase, astăzi o astfel de locuință va surprinde mai ales prin suprafața generoasă. Beneficiază de spații deschise, de tip open space, de băi mari, dar și de numeroase alte soluții de depozitare. Un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este că un apartament situat într-un bloc vechi nu beneficiază decât rareori de două băi, pe când cele situate în ansamblurile noi, mai ales dacă este vorba despre o suprafață mai mare au câte două băi.
Izolare termică superioară
Blocurile vechi nu au fost izolate termic din momentul construcției. În prezent, se lucrează la realizarea unor soluții de izolație termică a locuințelor vechi, însă pot exista și blocuri care să nu dispună de o astfel de facilitate. Un apartament nou va beneficia de soluții de izolare termică superioară, punând accent pe materiale de cea mai bună calitate.
Locuri de parcare
Ansamblurile rezidențiale noi pun un mare accent pe locuri de parcare dedicate, pe care noul proprietar le poate achiziționa odată cu încheierea contractului de vânzare cumpărare. Acesta este un mare plus pentru că în acest fel vei scăpa de grija identificării unui loc de parcare pentru autoturismul tău.
Soluții de supraveghere
Blocurile noi pun accent chiar și pe soluții de supraveghere. De aceea, este bine de avut în vedere faptul că ansamblurile rezidențiale noi beneficiază de pază, ba chiar și de soluții de supraveghere video.
Finisaje moderne
Un apartament situat într-un bloc nou poate beneficia de finisaje moderne. De la plăcile ceramice de pe pereți sau pardoseală și până la designul întregii locuințe, acestea trebuiesc avute în vedere, influențând decizia de cumpărare. De cele mai multe ori, la alegerea unui apartament nou nu trebuie să mai realizezi nici un fel de modificare, tot ce se regăsește în interior fiind perfect pentru gusturile tale. Un apartament situat într-un bloc vechi are adesea nevoie de renovări sau alte finisaje.
Avantajele unui apartament vechi
Atunci când vorbim despre avantajele unui apartament vechi, cu siguranță avem în vedere dezavantajele apartamentelor noi.
Amplasamentul imobilului
Apartamentele vechi au un prim mare avantaj - faptul că acestea sunt situate de cele mai multe ori în zone centrale sau ultracentrale. Apartamentele noi, într-adevăr, se află situate de obicei în zone mărginașe.
Bucătăria este delimitată
Dacă obișnuiești să gătești des poate că ar fi bine să iei în considerare alegerea unui apartament a cărei bucătărie să fie bine delimitată de living. Un open space în care livingul și bucătăria coincid va aduce mirosul de mâncare în întreaga locuință. Blocurile vechi au bucătăria bine delimitată. Cu toate acestea, dacă nu ești fan gătit la tine acasă, poate că ai putea lua în considerare acest open space, oferind senzația unui spațiu mai mare.
Pereții interiori sunt realizați din cărămidă sau blocuri de ciment
Ca atare, în această situație, zgomotul din apartamentele vecine nu mai poate fi auzit atât de ușor.
Preț mai mic
Iată un alt avantaj al unui apartament situat în bloc vechi. Dacă un apartament nou costă mai mult, raportându-ne chiar și la suprafața în metri pătrați, cel vechi are o suprafață mai mică și în plus vine cu minusul unei construcții realizate demult. De aceea, prețul unei locuințe situată într-un bloc vechi poate fi mai mic decât al unui apartament nou. Cu toate acestea, este posibil ca zona în care se află apartamentul vechi să influențeze mult prețul acestuia și astfel să concureze apartamentele noi.
Pe 9casa.ro găsești cele mai bune soluții, fie că este vorba despre apartamente noi, fie că te îndrept spre apartamente vechi. Prețurile variază în funcție de facilitățile oferite de fiecare.
Dacă dorești să cumperi o locuință, te rugam sa ne contactezi la: https://www.9casa.ro/contact.html